59
67 Paylaşım, 59 Beğeni

Burun Estetiği Yaptırmak ve Ameliyat Sonrası: Burun estetiği, burun şekli konusunda sıkıntı yaşayan erkekler ve özellikle de kadınlar arasında sıklıkla başvurulabilen bir operasyon şekli. Halk arasında burun estetiği olarak anılan bu operasyonun tıp dilindeki adı ise ‘rinoplasti‘dir. Rinoplasti, tüm burun kusurları konusunda etkili bir operasyon şeklidir. Bu tür ameliyatlar sayesinde burundaki eğrilikler düzleştirilebilir, şekil bozuklukları şekillendirilebilir, iri burunlar küçültülebilir ya da burun dolgunlaştırılabilir. Burnun uç kısmında bulunan kemer eğrilikleri, çukurlaşmaları veya tümsekler yok edilebilir. Kısacası rinoplasti sayesinde burnun iskelet yapısı adeta yeni baştan yaratılabilir. İşte Burun Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Burnu oluşturan 3 ana doku vardır. Bunlar; yumuşak doku, kıkırdak, deri, kemik katmanlarıdır. Organik yapı bakımından urun; burun kökünü birbirine çatı şeklinde kenetlemiş iki adet kemikten oluşur. Bu bölüm oldukça sert ve sağlamken, orta kısımlar kıkırdaklardan oluşan yumuşak bir bölümden meydana gelir.

İçindekiler

Burun Estetiği Yaptırmak ve Ameliyat Sonrası – Burun Ameliyatının Başlıca Sebepleri

Burun ameliyatlarına en çok kozmetik sebeplerden, ikinci olaraksa fonksiyonel şikayetlerden dolayı ihtiyaç duyulmaktadır.

İlginizi Çekebilir:  Yılan Yağının Saça Faydaları

Örneğin;

– Geniş veya çok dar burun yapısı
– Burun kemerindeki tümsekler
– Burun çukurlaşmaları
– Septum deviasyonu, burun operasyonlarının temel nedenlerini oluşturur. Bu tarz ameliyatlarda dokular çıkarılabilir ya da buruna yeni doku eklemeleri yapılabilir.

Kaç Tip Burun Ameliyatı Vardır?

Burun ameliyatlarının ana hatlarından söz edecek olursak bu operasyonlar iki temel yöntemle yapılır.

Açık burun ameliyatında burun deliklerinin arasından küçük bir kesi açılarak burun içine girilir. Bu küçük delikten girilerek gerekli düzeltmeler yapılır. Bu yöntemin avantajı cerraha elverişli bir görüş imkanı sağlamasıdır. Ama öte yandan dezavantajı ise görünür izler bırakmasıdır. Kapalı burun estetiğinde kesi açılmaz, operasyon burun deliklerinin içinden yapılır. Bu yöntemin en çok önerilme sebebiyse iz bırakmıyor olmasıdır. Kapalı burun ameliyatları oldukça zordur dolayısıyla da uzmanlık, tecrübe ve profesyonellik gerektirir. Burun estetiği operasyonları duruma göre genel ve lokal anestezi ile yapılabilir.

Ameliyatın Ardından Hangi Gelişmeler Yaşanır?

Ameliyatın ardından kanamayı önlemek amacıyla burun içine nefes almayı sağlayan delikli silikonlar yerleştirilir. Bu aparat ameliyatın ikinci günü çıkarılır. Sonrasında hafif bir akıntı olasıdır. Bazı ameliyatlarda çeneye doğru uzanan kısma ‘splint’ denen küçük plastik parçalar ya da alçı tel aparatları da konabilir. Bu aparatlar operasyonun ardından bir hafta sonra çıkarılabilir

İlginizi Çekebilir:  Emekli Maaşı Nasıl Yükseltilir?

Ameliyatın ardında 3 – 4 hafta kadar burun etrafında hassasiyet hissedilir. 2 hafta boyunca akıntı ve burun tıkanıklığı yaşanabilir. 3 ay zarfında burun yerine oturur, dikişler kendiliğinden düşer. Operasyon sonrası burun ve göz etrafında şişlik gelişebilir. Tüm bu semptomlar iki haftada kaybolur. Hasta operasyonun ardından bir gece hastanede misafir edilerek bir hafta evde dinlenir.

Burun Estetiği Yaptırmak ve Ameliyat Sonrası


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

59
67 Paylaşım, 59 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

Aman Tanrım Aman Tanrım
0
Aman Tanrım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Komik Komik
0
Komik
İşe Yarar İşe Yarar
0
İşe Yarar
Kötü Kötü
0
Kötü
Olumsuz Olumsuz
0
Olumsuz