87
95 Paylaşım, 87 Beğeni

Kuyumcu nasıl açılır, günümüzde çok fazla gümüş, altın, elmas, inci, pırlantaya olan ilgi artmıştır. Bu yüzden de iş yeri açma fikrinde genelde akla kuyumculuk gelmektedir. Ancak kuyumcu dükkanı açmak isteyen kişilerinde kuyumculuk, altın işlemeciliği konusunda uzman ve en az 3 4 yıl deneyim sahibi olması gerekir. Kuyumcu nasıl açılır, kuyumcu gerekli donanıma sahip olunduğu zaman diğer işlemler çok çabuk hallolur ve açılır. Kuyumcu açmak iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Kuyumcu açmak karşıdan kolay bir meslek gibi görünse de aslında oldukça zordur. Yani bu konu hakkında iyi bir araştırma yapılıp, kuyumcusu olan kişilerden görüş almak gerekir. Kuyumcu nasıl açılır, kuyumcu dükkanı açmak isteyen kişinin ustalık belgesi olması gerekir onun yoksa bile beraber çalıştığı en az bir kişinin olması gerekir. Kuyumculuk sektörü oldukça canlı ve çeşitli bir sektördür. O yüzden açacağınız dükkanı sürekli canlı tutup ürün çeşitliliği sağlamalısınız. Ve gelen müşterilerin yatırım odaklı olup olmadığını hemen anlayıp onları doğru yönlendirip, memnun bir şekilde ayrılmasını sağlamalısınız. İlk etapta ne kadar çok müşteri o kadar kazanç ve çabuk büyümedir. Bu donanımlara sahip olduğunuz takdirde kendinize uygun güzel bir dükkan bulup kiralayabilirsiniz. Daha sonra bu dükkanın vergi levhasını almanız gerekir. Bu evreye geldiğiniz takdirde her belediye ve bölge farklı prosedürler uygulamaktadır. Bunları araştırıp tamamlayabilirsiniz.

İçindekiler

Kuyumcu Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Günümüz şartlarında ve piyasaya bakacak olursak kuyumcu açma maliyeti oldukça artmıştır. Eski zamanlarda yüz bin lira ile bir kuyumcu rahat açılabiliyorken artık bu pek mümkün değildir. Çünkü artık sadece altın değil diğer tüm değerli taşlarında fiyatları artmıştır. Kuyumcu nasıl açılır, şöyle bir maliyet hesabı yapacak olursak, öncelikle dükkan kira parası vardır. Dükkana alacağınız tabela fiyatları 5 bin ile 20 bin arasında değişmektedir.  Daha sonra dükkan içinde yapılacak tadilat ve mobilya parası işin içine girmektedir. Yapılacak tadilat ve mobilya parası en az 50 bin lira tutmaktadır. Kuyumcu dükkanın en önemli özelliklerinden ve ihtiyaçlarından biri güvenlik sistemidir. Asıl maliyetine bile bakmadan en önemli yapılması gereken şey güvenlik sistemi ayarlatmaktır. Bu güvenlik urun koruma sisteminden dükkan korumaya kadar, güvenlik şirketine göre yüklü bir miktarda ödeme çıkacaktır. Bu masraflardan sonra kuyumcu dükkanının içini doldurmak için altına ihtiyaç vardır. Kuyumcu dükkanına en az bir kilo altın sermaye olarak kullanılmaktadır. Bu bir kilo altında 500 600 bin lira demektir. Günümüzde sadece içine koyacak altın sermayesi 600 bin lira etmektedir. Onun haricinde ki masrafları da tek tek saydık. Kuyumcu dükkanı açmak isteyen bir kişinin önceden çok iyi bir birikimi ya da sermayesi olması gerekmektedir. Onun haricinde kuyumcu dükkanı açmak oldukça masraflıdır.

İlginizi Çekebilir:  Evde Çalışarak Para Kazandıracak 10 Garanti Yöntem
Kuyumcu Dükkanı Açmak
Kuyumcu Dükkanı Açmak

Kuyumcu Açmak İçin Gereken Belgeler

  • İkametgah belgesi
  • 2 tane fotoğraf
  • Adli sicil kaydı belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İşleten kişinin kimlik bildirme belgesinin fotokopisi
  • SGK’ya kayıtlı olunduğunu gösteren herhangi bir belge
  • İmza sirküleri
  • Ustalık belgesinin fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesinin sureti (Şahıs işletmelerinde istenmez.)
  • Oda faaliyet belgesi
  • Oda sicil tasdiknamesinin fotokopisi
  • Eğer iş yerinizi kiraladıysanız kira kontratınızı mülk sahibiyle yapmalısınız. Ayrıca aslı ya da noter tasdikli suretini de belgeler arasında bulundurmalısınız.
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Tapu ve yapı kullanma izin belgesi fotokopisi
  • İş yeri içinde tuvalet bulunuyorsa ASAT iş yeri açma ruhsatı görüş belgesi.

Kuyumcu Açmak İçin Kaç Kilo Altın Gerekir?

Kuyumcu dükkanı açmak hakkında en çok merak edilen soru ise kuyumcu dükkanı açmak için kaç kilo altın gerekir ve ne kadar sermaye gerektiğidir. Kuyumcu açmak isteyen girişimcilerin, en az 3 kilograma kadar altın alması gerekmektedir. Bu husus hakkında bir yada olmasa dahi, iyi bir şekilde satış yapabilmek için 3 kilogram altın alınması önerilmektedir. Açacağınız kuyumcu dükkanı merkezi yerde ve gösterişli olmasını istiyorsanız eğer ilk açılış için 7 ila 10 kg arasında altın almalısınız. Zira kuyumcu dükkanının iyi şekilde iş yapabilmesi için tüm rafların gösterişli ürünlerle doldurulması gerekmektedir. Gelen müşterilere ürün çeşitliliği yaratabilmeniz sizin avantajınıza olacaktır. Özetlemek gerekirse, kuyumcu açabilmek için alt sınır veya üst sınır bulunmamaktadır.

İlginizi Çekebilir:  Yorum Yaparak Para Kazanmak

Kuyumcu Açmak İçin Devlet Desteği Var Mı?

Kuyumcu Açmak İçin Devlet Desteği maalesef ki bulunmamaktadır.

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ustalık Belgesi Gerekli Mi?

31 Aralık 2021 tarihinden sonra kuyumcu dükkanı açmak isteyenlerin ustalık belgesi alması gerekmektedir.

Kuyumcu Dükkanı Açmak
Kuyumcu Dükkanı Açmak

Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ustalık Belgesi Nasıl Alınır

Ustalık belgesi nereden nasıl alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiştir. Ustalık belgesi verme yetkisi sadece Mesleki Eğitim Merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ustalık belgesi alabilmek için başvuru şartları ise şöyle sıralanmıştır:

* İlköğretim/Ortaokul mezunu veya 1996-1997 öğretim yılı öncesi ilkokul mezunu olanlardan daha önce kalfalık belgesi almış olanlardan

* Üç yıllık meslek lisesi mezunu alanlar.

* Mesleki Yeterlilik Kurumlarından alınmış dördüncü seviye yeterlilik belgesi olanlar.

* Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı dördüncü seviye kurs belgesi olanlar.

* Mesleki Açık Lise yüz yüze eğitimini tamamlamış olanlar.

* Birinci, ikinci sınıf Elektrik Tesisatçı Yetki Belgesi olanlar.

*Belge talep edilen Meslek/dal, Mesleki Eğitim Merkezi kapsamına alınmadan önce esnaf ve sanatkârlar dernek veya odalarınca verilmiş ustalık belgesi olanlar. (Bu belge, belgeyi veren dernek veya oda tarafından yazılı olarak doğrulamak zorundadır)

İlginizi Çekebilir:  Youtube'dan Para Kazanma Yolları

Kalfalık ve Ustalık Belgesi İçin Müracaat Zamanı:

Kalfalık ve Ustalık Belgesi müracaatları resmi çalışma gün ve saatleri içersinde olmak şartı ile 2 ayda bir yapılmaktadır. 

        Şubat Dönemi sınavları için başvurular : Aralık ayı boyunca

        Nisan Dönemi sınavları için başvurular : Şubat ayı boyunca

        Haziran Dönemi sınavları için başvurular : Nisan ayı boyunca

        Ağustos Dönemi sınavları için başvurular : Haziran ayı boyunca

        Ekim Dönemi sınavları için başvurular : Ağustos ayı boyunca

        Aralık Dönemi sınavları için başvurular : Ekim ayı boyunca yapılmaktadır


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

87
95 Paylaşım, 87 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

Aman Tanrım Aman Tanrım
0
Aman Tanrım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Komik Komik
0
Komik
İşe Yarar İşe Yarar
2
İşe Yarar
Kötü Kötü
0
Kötü
Olumsuz Olumsuz
1
Olumsuz