56
64 Paylaşım, 56 Beğeni

Nasır Konusunda Nasır Nedir? Tedavisi ve Nasır Çeşitleri ni sizler için hazırladık…

İçindekiler

Nasır Nedir? Tedavisi ve Nasır Çeşitleri

Nasır sürtünme ve basınç gibi nedenlerden dolayı derinin sertleşmesiyle oluşur. Günlük hayatta cildimiz, dış ortamlarla sürekli temas halinde olduğundan dolayı vücudumuzun herhangi bir yerinde gözle görülür bir hastalık oluşabilir. Özellikle, ayakta uzun süre duran insanlarda veya yanlış ayakkabı seçim sonrasında oluşabilecek hastalıklar, derinin kendisini savunma amaçlı olarak katman katman artmasıyla kendini gösterir.

Nasır Belirtileri Nelerdir?

Vücudun belirli bölgelerinde görülen nasırlar çoğunlukla el ve ayaklarda ortaya çıkar. Yüksek topuklu ayakkabı giymek, uzun süreli ayağı sürtmek ve yanlış şekilde yürümek nasır oluşumuna neden olur. Nasırın oluşmaya başladığı yerde hafif bir ağrı hissi olur. Zaman geçtikçe sertleşen deri renk değiştirmeye başlar ve ağrının olduğu bölge genişler. Kimi zaman nasır bölgesinin iltihaplanmaya kadar gittiği de görülür.

Nasır Nedir? Tedavisi ve Nasır Çeşitleri
Nasır Nedir? Tedavisi ve Nasır Çeşitleri

Nasır Çeşitleri Nelerdir?

Nasır çeşitleri ve boyutları birbirinden farklılık gösterir. Dolayısıyla üç farklı nasır çeşidi vardır.

  • Yumuşak Nasır: Çoğunlukla ayak parmakları arasında oluşan ağrılı ve akıntılı hastalıktır. Ayak parmakların sıkışıp üst üste baskı yapması sonucunda oluşur. 1-4 cm aralığında olan nasırlar hassas bir yapıya sahiptirler. Ayak parmaklarının dış taraflarında da görülebilirler.
  • Sert Nasır: Ayağın yere yanlış basması sonucunda ve kemiklerde görülen deformasyona bağlı olarak ayak yüzeyinde görülen sertlenmelerdir. Derin bir kökü vardır. Ayak parmaklarının tepe bölgelerinde, küçük parmaklarının yan ve dış kesimlerinde oluşum gösterirler.
  • Tohum Nasırı: Genellikle ayak topuklarının yan ve arka kısımlarında görülen ve ölü derilerden oluşan bir nasır türüdür. Belirli bir basınca maruz kaldığında ağrıya neden olabilir. Nasır bölgesindeki sert derinin temizlenmesi ve yumuşatılmasıyla ağrı önlenebilir. Ancak bazı topuk nasırlarının özleri derin olduğu için temizlenmesi çok zordur ve nasır yüzeyi temizlense de ağrı ve batma hissi ortadan kaybolmaz. Dolayısıyla bu tür süreçlerde farklı tedavi yöntemleri gerekebilir.
İlginizi Çekebilir:  GTA 5 Online Para Kazanma

Nasır Tedavisi Nasıl Geçer?

Ölü deriyi ortadan kaldırmak için nasır bantları ve nasır ilaçları kullanılır. Nasır bandı seçilirken boyutuna dikkat edilmelidir. Eğer nasırın kökü ilerlemişse doktor müdahalesi gerekebilir. Evde yapılan herhangi bir teknik, nasırın zarar görmesine ve ilerlemesine neden olabilir.

Nasıra Ne İyi Gelir?

Önlem alınmadığı takdirde bir işkenceye dönüşebilen nasır için basit yöntemlere başvurulabilmektedir. Nasır tedavisi için kullanılabilecek bazı doğal yöntemler ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.
– Sirke
– Limon
– Soğan
– Karbonat
– Hint Yağı
– Papatya
– Aspirin
Karbonat, antibakteriyel özellikte bir üründür ve ölü hücrelerden arınmaya yardımcı bir performans göstermektedir. Bu bağlamda özellikle nasırın küçültülmesi konusunda oldukça başarılı bir sonuç vermektedir. Nasır üzerine sürülecek karbonat karışımı ise; 2 yemek kaşığı karbonat ve ayakların içine konulabileceği miktarda sudan oluşmaktadır. Karbonatlı suda bekleyen nasırın ponza taşı ile düzenli olarak ovulması gerekmektedir. Nasır Nedir? Tedavisi ve Nasır Çeşitleri

Nasır Nedir? Tedavisi ve Nasır Çeşitleri


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

56
64 Paylaşım, 56 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

Aman Tanrım Aman Tanrım
0
Aman Tanrım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Komik Komik
0
Komik
İşe Yarar İşe Yarar
0
İşe Yarar
Kötü Kötü
0
Kötü
Olumsuz Olumsuz
0
Olumsuz