59
67 Paylaşım, 59 Beğeni

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Beslenme, tüp bebek tedavisi gören hastaların başarısını etkileyen faktörlerden biridir. Aşağıda, tüp bebek hastalarının bilmesi gereken kısırlık sorunlarını veya beslenme becerilerini tartışacağım. Tüp bebek tedavisinin başarı oranını artıran en önemli faktörlerden biri ideal vücut ağırlığını korumaktır.
Fazla kilolu insanların IVF başarı şansı daha düşüktür. Yetersiz kiloya sahip olanlar, tedaviye başlamadan önce bir beslenme uzmanına görünmelidir. En önemli şey her gün yeterince su içmektir. Pek çok insan, aslında yeterince su içmediklerinin ve susuz kaldıklarının farkında değildir.
Kişinin kilosuna bağlı olmakla birlikte günde en az 10-12 bardak su içmelisiniz. Yaz aylarında bu hacim 1 litre arttı. Yeterli su içmek kanı inceltebilir, tüm organlara ve uterusa kan akışını artırabilir ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.

İçindekiler

Organik Gıda Tüketimi

  • Tüm yiyecekler doğal ve organik yiyecekler olmalıdır.
  • Sebzeler ve meyveler taze olmalı,
  • Çeşitli tür ve renklerde besinler tüketilmeli,
  • Tek taraflı beslenme olmamalıdır.
  • Her gün en az 5 defa sebze ve meyve türünden gıdalar yenmelidir.
İlginizi Çekebilir:  Karşınızdaki Erkeğin Size Olan Hislerini Anlamanın 5 Kolay Yolu

12 saatten fazla bekleyen yemekler güvenli ve sağlıksız değildir. Genetiği değiştirilmiş yiyecekler, rafine edilmiş işlenmiş ve paketlenmiş ürünler yenmeyecektir. Yiyecekler böcek ilacı, hormon ve antibiyotik içermemelidir.
Bunların hepsi hormonal sistem üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir ve bu nedenle üreme sistemi üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Protein açısından zengin besinler tüketilmelidir. Özellikle hayvansal protein; yumurta, balık, yağsız et, süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.
Vejeteryanlar veya et konusunda iyi olmayan hastalar bitki bazlı proteine odaklanmalı ve mutlaka hayvansal vitamin içeren vitamin ilaçları kullanmalıdır. Karbonhidratlar da sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır. Kompleks karbonhidratlar (doğal lifli gıdalar) karbonhidratlardan tüketilmelidir.
Yani meyveler, kepekli tahıllar ve bal tüketilmelidir. Rafine karbonhidratlar, doğal olmayan şekerler (yani saf şeker, çay şekeri), yapay tatlandırıcılar (özellikle sakarin içeren yiyecekler), işlenmiş ve paketlenmiş ürünlerden kaçınılmalıdır.
Çinko yönünden zengin gıdaların doğurganlık üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğine inanılmaktadır. Bu nedenle bu besinler yönünden zengin besinler yemeye özen gösterilmelidir. Kabuklu yemişler, tam tahıllar, fasulye, patates ve süt ürünleri çinko açısından zengindir.

İlginizi Çekebilir:  Kredi Çekip İş Kurmak Fikri Nasıl?

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Dondurulmuş Yağdan Uzak Durun

Araştırmalar, daha fazla doymuş yağ yiyen kadınların daha az yumurtası olduğunu göstermiştir. Bu nedenle doymuş yağ, trans yağ içeren yiyecekler, özellikle margarin, yağ, fast-food ve içecek tüketimi duruma göre farklılaşır. Doymamış yağ asitleri vücudumuz için iyidir. Doymamış yağ asitleri, yağlarda, özellikle zeytinyağı, kabuklu yemişler ve balıklarda bulunur.

Et ve Süt Ürünleri

Pastörize işlemi uygulanmamış süt ve süt materyalleri kullanılmamalıdır. Pastörize işlemi uygulanmamış sütte tüberküloz, brusella ve Listeria enfeksiyonu oluşma riski vardır. Çiğ et, sosis, pastırma, çiğ köfte ve suşi ile yapılan salamlar tüketilmemelidir.
Kızartma, ızgara ve diğer pişirme yöntemleri yerine; haşlama, buharda pişirme ve fırınlama yöntemleri tercih edilmelidir. Kabuklu deniz ürünleri; midye, ıstakoz ve derin su balıkları ağır metaller içerdiğinden yenmemelidir.

Kafein

Kahve, çay, gazlı içecekler ve çikolata gibi kafeinli yiyeceklerin tüketimi azaltılmalıdır. Kahve içmek istiyorsanız önce taneli kahve ve bitter çikolata yerine Türk kahvesi kullanılmalıdır. Salmonella enfeksiyonu riski nedeniyle çiğ yumurta ve çiğ yumurtalardan yapılan şeyler tüketilmemelidir.
Tedavi sırasında soya veya bitkisel östrojen (fitoöstrojen) içeren yiyecekler yemeyin. Kesinlikle sigarayı bırakmalısınız. Bunlar embriyonun kalitesini düşürecek ve embriyonun rahme tutunmasını zorlaştıracaktır.
Gebelik oluşursa, düşük yapma, erken doğum riski, bodurluk, erken doğum ve bazı anormal durumlara neden olabilir. Tam tersine doğurganlığa faydalı olduğu düşünülen bazı yiyecekler, şifalı bitkiler ve besin takviyeleri tedaviyi negatif yönde etkileyebilir.

İlginizi Çekebilir:  İkametgah adresi değişikliği nasıl yapılır?

Tüp Bebek Tedavisinde İlaç Kullanımı Nasıl Olmalı

Tüp bebek tedavisi için kullanılan ilaçların etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle doktora danışmadan bu tür ilaçları veya besin takviyelerini kullanmayın. IVF’de embriyo transferinden sonra beslenme önerileri yukarıda açıklandığı gibidir.
Kadın ve bebeklerin sağlığı için doğru beslenmenin önemi açıktır. Bu beslenme önerilerine hamilelik sırasında uyulmalıdır. Tüp bebek tedavisi anında alıştığınız yaşam ve beslenme düzenlerini tüm hayatınıza uyarlamak gerçekten sağlıklı bir hayatın kapısını aralar. Sağlıklı beslenin ve sağlıklı kalın.

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı?

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı?
Tüp
Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı?


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

59
67 Paylaşım, 59 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

Aman Tanrım Aman Tanrım
0
Aman Tanrım
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Komik Komik
0
Komik
İşe Yarar İşe Yarar
0
İşe Yarar
Kötü Kötü
0
Kötü
Olumsuz Olumsuz
0
Olumsuz